0Windows 8 logotipoWdsclient - Houve um problema ao inicializar modo WDS

Eu tive esse erro várias vezes ao longo dos anos, e ele sempre parece ser por um motivo diferente. Portanto, a seguir vou reunir todas as fontes possíveis do problema que tenho até agora encontradas, juntamente com soluções

1. O servidor WDS também é o servidor DHCP e opção 67 não está definido corretamente

If one serv­er is run­ning both WDS and DHCP you will need to change a few set­tings as both ser­vices nor­mally listen on the same port. You need to tell WDS to listen on a dif­fer­ent port and set DHCP to listen for and pass on PXE requests. There is plenty of doc­u­ment­a­tion on this from Microsoft or via Google.

2. Um sistema VMware está sendo executado na rede em algum lugar e está executando um serviço DHCP paralelo

I’ve had this before — hav­ing VMware work­sta­tion (and prob­ably oth­er products) run­ning on any PC on the net­work seems to some­times mess up DHCP by issu­ing an IP to anoth­er cli­ent PC when it shouldn’t be doing any­thing of the sort!

3. Os drivers NIC não estão incluídos na imagem de inicialização (não a imagem de instalação, a imagem de inicialização)

If the NIC drivers aren’t included in the boot image it will fail after the ini­tial PXE boot. Adding the drivers is reas­on­abl ystraight-for­ward, but beware a sep­ar­ate prob­lem where WDS on Win­dows Serv­er 2012 R2 can’t add drivers to Win­dows 10 imagens de inicialização. I have writ­ten about how to solve this in a pre­vi­ous post.

4. PC cliente tiver várias NICs

Some cli­ent PCs have mul­tiple NICs — if neces­sary dis­able addi­tion­al NICs pri­or to the deploy­ment

5. Cliente e servidor WDS em diferentes sub-redes

You will need to do some addi­tion­al con­fig­ur­a­tion to pass the PXE request through from 1 sub­net to the oth­er. There is plenty of doc­u­ment­a­tion on this avail­able from Microsoft and via Google.

6. Atribuir uma estática IP para o PC host em seu servidor DHCP

This was this issue I had most recently — the PC was get­ting 1 IP address at the ini­tial PXE boot and then seemed to get assigned anoth­er one after boot which seemed to pre­vent the serv­er from see­ing it. By adding a stat­ic mapped IP dirigir para o endereço MAC do PC que sempre recebe a mesma IP abordar e, em seguida, o erro não ocorre. Suc-cesso.

Encontrado este útil? Por favor, avise-nos por deixar cair um comentário abaixo. If you would like to subscribe please use the subscribe link on the menu at the top right. You can also share this with your friends by using the social links below. Cheers.

Leave a Reply